06-25302021    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws en Wetenswaardigheden

Zo af en toe komt er weer eens een schoen op mijn pad die afwijkt van de rest. Gedurfd, anders. De vorige keer was de Hoka One One, deze keer liep ik tegen deze schoen aan: de Altra Lone Peak 2.5. Een rasechte trailschoen als je naar de slijtzool kijkt, met een goede grip. Het bijzondere van de schoen is de ruimte van de voorvoet. Eindelijk eens een schoen die de wat bredere voet vrijheid geeft om te spreiden. Een beetje het barefootgevoel, maar dan wel met een stevige zool eronder.

 De zool is geheel vlak, dus achter even hoog als voor. Normaal gesproken zou dat belastend zijn voor de achillespees en kuiten, maar juist door de ruimte die de voet krijgt en de soepele zool, wikkelt de schoen juist erg makkelijk af. Het bovenwerk is geheel van elastisch materiaal, dat maakt hem bij ruig terrein wel wat slap. Echter voor mensen met een hallux valgus kan dit wel eens een goede uitkomst zijn. Totaal geen druk bij het grote teengewricht ! Kortom, een specialistisch schoentje, wellicht niet voor iedereen, maar mooie aanvulling op het assortiment.