06-25302021    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws en Wetenswaardigheden

Vanaf 1 mei wordt de fysiotherapie weer opgeschaald. U bent dus weer van harte welkom om langs te komen op de praktijk, maar wel onder strikte voorwaarden ivm de Corona crisis.

Voorafgaand aan elk consult krijg ik graag antwoord op de volgende vragen. Let op, de situatie tijdens het beantwoorden van de vragen kan veranderen vlak voor de afspraak ! Graag een berichtje als dit het geval is.

• Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
• Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
• Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u deze vragen met “nee”beantwoorden dan zie ik u graag in de praktijk. Als u 1 van deze vragen met “ja”moet beantwoorden, dan stel ik voor dat we een telefonisch- of video consult afspreken. Kom dan niet naar de praktijk !

Met vriendelijke groet,
Ronald Dercksen www.hardloopfysio.nl
06-25302021

 veilig_naar_hardloopfysio.pdf

De ontwikkelingen omtrent Corona staan niet stil, ook in de fysiotherapie moeten we heel kritisch de face to face behandeling beoordelen. Vandaar dat er groot wordt ingezet op video consulten. Zorgverzekeraars stimuleren dit en vergoeden deze consulten ook gewoon als zijnde een fysio consult. De consulten zijn zo ingericht, dat er live ook oefeningen en/of een oefenprogramma kan worden doorgenomen. De uitleg van de oefeningen is duidelijk, maar om het echt goed te doen, vraag ik je om de oefeningen zoals je ze uitvoert te filmen en naar me toe te sturen. Om er zeker van te zijn dat je ze correct uitvoert. Op die manier kan je een begin maken met het herstel van je blessure !

Ook voor mensen die nu begonnen zijn met hardlopen is een video consult een nuttig hulpmiddel. Ik kan een preventief oefenprogramma voor je samenstellen, icm een verantwoord hardloopschema. 

Heb je hier interesse in, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vervolgens maken we een afspraak wanneer je kunt inloggen voor een videoconsult.

 physiapp 2

Veel mensen vragen zich af of hun fysiotherapiebehandelingen nog wel door kunnen gaan. Het standpunt van Hardloopfysio op dit moment is dat we de richtlijnen volgen die onze beroepsvereniging is aangegeven vanuit het RIVM. Ook vandaag is er weer overleg op het Ministerie van VWS tussen alle beroepsverenigingen en koepelorganisaties uit de zorg. Het doel was het in stand houden van de acute zorg die door ziekenhuizen en huisartsen geleverd moet worden. Huisartsen doen een dringend beroep op de inzetbaarheid van fysiotherapeuten. Ons wordt gevraagd om de fysiotherapeutische zorg te blijven leveren aan de bevolking om de niet-Corona gerelateerde klachten in ieder geval doorgang te laten vinden, zodat zij daarin niet extra belast worden.

Vooralsnog geef ik daar dan ook gehoor aan. Bovendien lijkt het wel of hardlopen voor veel mensen op dit moment een alternatief biedt voor de sport die ze normaal doen, of als uitlaatklep voor deze onzekere tijden. Het was nog zelden zo druk in het bos met sporters...

De praktijk blijft dus geopend, maar wel met de richtlijnen zoals die in het vorige nieuwsbericht aangegeven zijn. Graag je aandacht hiervoor !

Beste heer/mevrouw,

Heeft u een afspraak met uw fysiotherapeut ? Mogelijk vraagt u zich af of deze behandeling door kan gaan, gezien de laatste ontwikkeling omtrent het Coronavirus.

Vooralsnog kan uw behandeling gewoon doorgaan, tenzij u onder de risicogroep valt, dan wordt u gevraagd thuis te blijven. In verband met de uitbraak van het Coronavirus in Nederland houden wij ons aan de uitgebreide hygiëne adviezen van het RIVM en onze beroepsgroep het Keurmerk Fysiotherapie en KNGF.
Deze adviezen zijn recent flink aangescherpt;

Blijf thuis bij verkoudheid, hoesten, lichte griepverschijnselen of koorts. Graag telefonisch of per mail afmelden.

Ons protocol in de praktijk:
 We geven elkaar geen hand meer.

 We wassen onze handen goed na contact (20 seconden).

 We drogen onze handen af met papieren handdoeken.

 We gebruiken papieren zakdoeken.

 We hoesten/niezen in de binnenzijde van onze elleboog en niet met onze hand voor de mond.

 Wij openen en sluiten de deur van de behandelkamer voor u.

 Openen van de voordeur mag alleen via de elektrisch bediening en alleen met de elleboog.

 We gebruiken geen lakens meer en van u wordt verwacht dat u een groot badlaken meebrengt.  In bepaalde gevallen zullen wij handschoenen gebruiken.

 Het vrij trainen in de oefenzaal is helaas voorlopig niet mogelijk.

 Begeleiders /chauffeurs vragen wij buiten of in de auto te wachten.

 Neem geen kinderen mee naar de praktijk.

 Het begeleiden van patiënten in de behandelkamer alleen als dat nodig is (tolk, kinderen etc).

 De koffie en watermachine is niet meer in gebruik voor patiënten.

 Bij bezoek aan het toilet de deurkruk en de kraan reinigen met schoonmaakdoekjes. Deze liggen bij de ingang van het toilet.

 Bij twijfel over het wel/niet doorgaan van uw afspraak bel naar de praktijk en vraag om uw afspraak om te zetten naar een telefonische afspraak.

Wij hopen zo snel mogelijk deze maatregelen te kunnen terugdraaien naar het normale niveau. We rekenen op uw begrip en medewerking in deze periode. Als u vragen heeft dan kunt u ons altijd bellen 06-25302021 of mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Met vriendelijke groet,

 

Ronald Dercksen

Zo af en toe komt er weer eens een schoen op mijn pad die afwijkt van de rest. Gedurfd, anders. De vorige keer was de Hoka One One, deze keer liep ik tegen deze schoen aan: de Altra Lone Peak 2.5. Een rasechte trailschoen als je naar de slijtzool kijkt, met een goede grip. Het bijzondere van de schoen is de ruimte van de voorvoet. Eindelijk eens een schoen die de wat bredere voet vrijheid geeft om te spreiden. Een beetje het barefootgevoel, maar dan wel met een stevige zool eronder.

Dagelijks heb ik met patiënten/hardlopers te maken die klachten hebben aan de buitenkant van de knie. De beruchte Runner’s Knee. Maar nu heb ik het zelf….en dat is toch een ander verhaal. 3 Weken geleden herkende ik de klachten al op het eind van een lange duurloop. Maar 2 dagen later was er al herstel dus het leek mee te vallen. En het kwam ook echt niet gelegen uit, want eind april had ik een weekendje gepland met 5 vrienden om de 100 km lange Hexenstieg in de Harz te gaan hardlopen (in 2 dagen). Dus er moest wel getraind worden ! Maar helaas, de volgende training zette het heftig door en liep ik mank door de praktijk. Is slechte reclame..