06-25302021    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws en Wetenswaardigheden

Zo af en toe komt er weer eens een schoen op mijn pad die afwijkt van de rest. Gedurfd, anders. De vorige keer was de Hoka One One, deze keer liep ik tegen deze schoen aan: de Altra Lone Peak 2.5. Een rasechte trailschoen als je naar de slijtzool kijkt, met een goede grip. Het bijzondere van de schoen is de ruimte van de voorvoet. Eindelijk eens een schoen die de wat bredere voet vrijheid geeft om te spreiden. Een beetje het barefootgevoel, maar dan wel met een stevige zool eronder.

Dagelijks heb ik met patiënten/hardlopers te maken die klachten hebben aan de buitenkant van de knie. De beruchte Runner’s Knee. Maar nu heb ik het zelf….en dat is toch een ander verhaal. 3 Weken geleden herkende ik de klachten al op het eind van een lange duurloop. Maar 2 dagen later was er al herstel dus het leek mee te vallen. En het kwam ook echt niet gelegen uit, want eind april had ik een weekendje gepland met 5 vrienden om de 100 km lange Hexenstieg in de Harz te gaan hardlopen (in 2 dagen). Dus er moest wel getraind worden ! Maar helaas, de volgende training zette het heftig door en liep ik mank door de praktijk. Is slechte reclame..