06-25302021    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Podologie/steunzooltjes

De voeten zijn uiteraard een belangrijk lichaamsdeel bij hardlopen. Ze krijgen het zwaar te verduren. Elke hardloper herkent het fenomeen blaren, zwarte teennagels of pijnlijke voeten. Een podoloog is opgeleid om de voet tot in detail te onderzoeken.

De voet is net als de andere gewrichten onderdeel van een beweegketen. Onze filosofie is dat je hardlopen vooral met je romp en heupen doet. Dus als je voldoende techniek en belastbaarheid hebt ontwikkeld in dat gebied, dan ontzie je ook de voeten. Er zijn zelfs mensen die dit zo goed ontwikkeld hebben, dat ze met blote voeten of met minimale schoenen kunnen hardlopen. De voeten zijn optimaal getraind om de hardloopbelasting aan te kunnen.

Dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Daarom zijn hardloopschoenen uitgevonden. De technologie hiervan is enorm ontwikkeld en bij een speciaalzaak kun je uitgebreid laten analyseren welke schoen het meest geschikt is voor je.

Wanneer hardloopschoenen en het trainen van je voeten onvoldoende resultaat geven, dan kunnen op maat gemaakte steunzolen een uitkomst bieden. Deze zolen worden op maat gemaakt op basis van een aantal metingen en een dynamische analyse. Er wordt een scan van je voeten gemaakt, zodat we exact weten hoe de zolener uit moet komen te zien.

 

podologie01

 

Ronald Dercksen is Registerpodoloog en als zodanig geregistreerd bij Stichting Loop onder nummer 201403641. Dit betekent dat wanneer u een aanvullende verzekering heeft voor steunzolen deze (gedeeltelijk) vergoed worden door uw zorgverzekering. 

Het is wel belangrijk dat u steunzolen jaarlijks laat controleren. Het materiaal is, net als hardloopschoenen, onderhevig aan slijtage en kan de werking doen verminderen na veel gebruik. Aan de andere kant kan het ook zijn dat de looptechniek en belastbaarheid van de voeten dermate is verbeterd dat de steun afgebouwd kan worden, of dat de zolen zelfs niet meer nodig zijn.

 

podologie02

Een blessure? Een analyse? Een inspanningstest? Meer weten? Vragen?

Wij zijn u graag van dienst
Neem contact op >>>