06-25302021    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meten is weten

garmin horlogeMet de ontwikkeling van de sensortechnologie wordt het steeds beter mogelijk om data te verzamelen in de hardloopsport. Zelfs een relatief eenvoudig sporthorloge kan al heel wat gegevens meten en weergeven. En data verzamelen is iets wat hardlopers graag doen. Deels misschien om je prestaties te vergelijken met anderen, of met jezelf op andere dagen. Of omdat je zelf wilt verbeteren in prestaties of techniek. Meten is kan hierbij een waardevolle rol spelen. We weten dat blessures ook een relatie hebben met loopstijl, of met intensiteit van inspanning. Er is echter zoveel te meten, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat zijn nou waardevolle data voor mijn doelstelling, en hoe meet ik dit nauwkeurig ? Want als je iets wilt meten, dan is de kwaliteit van de meting natuurlijk belangrijk. Anders heeft vergelijken geen zin.

Soms meten mensen zelf al veel, maar weten niet zo goed hoe ze die data op zichzelf moeten toepassen. Of is er zoveel data dat ze het kaf niet van het koren kunnen onderscheiden. Hardloopfysio kan jou hierbij helpen. We kijken samen naar de gegevens en overleggen wat zinvol is en wat niet. Hieronder een aantal voorbeelden van methodes die we kunnen inzetten om te jouw hardlopen te meten.

Een blessure? Een analyse? Een inspanningstest? Meer weten? Vragen?

Wij zijn u graag van dienst
Neem contact op >>>