Schoenadvies

Schoenadvies2018-12-11T09:23:09+00:00

Bij veel hardloopblessures speelt het type schoen waarop gelopen wordt een grote rol. De keuze aan hardloopschoenen is tegenwoordig overweldigend en het risico op het aanschaffen van een verkeerde schoen is daarom aanwezig. De juiste schoen bij de juiste voet en looppatroon is absoluut garantie voor minder blessureleed. Na het afnemen van ons onderzoek hebben we veel gegevens verzamelt en kunnen we heel gericht een schoenadvies geven.

Aan de hand van het fysiotherapeutisch onderzoek, de  videoanalyse en de digitale voetafdruk geven wij advies over hardloopschoenen. Hardlopen is met name een belastende sport omdat elke landing zorgt voor een schok in het lichaam die  behoorlijk impact heeft. Bij metingen zie je wel 3 tot 4  keer je eigen lichaamsgewicht op je lichaam komen en je gewrichten, spieren en pezen hebben dit op te vangen.  Daarom is het belangrijk om schoenen met voldoende steun en demping te hebben, zodat de impact op het lichaam minder groot is.

De steun in hardloopschoenen zit hem in de stabiliteit van de hardloopschoenen. Afhankelijk van je loopstijl en lichaamsbouw kan het van belang zijn om voor een stijvere schoen of juist een soepelere schoen te kiezen. Er zijn ook schoenen met een zogenoemd ‘anti-pronatie blokje’ aan de binnenkant van de schoen. Mocht het vanuit de video-analyse nodig zijn om het lichaam wat extra steun te geven in de schoen, dan raden wij dit soort schoenen aan. De keuze van schoenen is heel persoonlijk. Onze jarenlange ervaring steunt ons in het geven van het juiste advies. Daarnaast houden we onze hardloopschoenen kennis ook goed bij door regelmatig ons spreekuur te combineren met schoenadvies in de Runnersworld in Utrecht en bij de Run2Day in Veenendaal Zo blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Eén van die ontwikkelingen is bv het minimalistische lopen. Oftewel zonder of met een heel lichte soepele schoen. Het is een ontwikkeling die wij omarmen, maar wel met beleid. (zie ook het kopje ‘techniektraining‘ voor meer informatie hierover.

MAAK EEN AFSPRAAK