06-25302021    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meten is weten

De diagnose van een hardloopblessure lijkt meestal niet ingewikkeld. De kortdurende behandeling om het probleem op te lossen, vaak ook niet. Lokale behandeling en het doseren van de belasting leidt vaak tot herstel.

Echter, het met succes behandelen van hardloopblessures voor langdurige resultaten vereist dat de oorzaak van de blessure(s) wordt achterhaald. En dat is vaak wat ingewikkelder. De oorzaak van een blessure staat maar zelden op zichzelf. Er is een scala van factoren die bekeken moeten worden om tot een goede analyse te komen. Trainingsbelasting, schoeisel, blessureverleden etc. Ook de looptechniek is een belangrijke factor waarom hardlopers steeds opnieuw klachten krijgen.

3d analyse hardloopfysioLooptechniek is deels aangeboren, maar kan uiteraard ook ontwikkeld en getraind worden. Bepaalde factoren binnen looptechniek geven een hoger risico op blessures. Een echte 3D loopanalyse is de manier om objectieve data en zeer nauwkeurige informatie te krijgen over de manier waarop jij loopt.

Dmv een Run3D-loopanalyse krijgen we de meest accurate beoordeling van de hardloopbeweging met een wetenschappelijke benadering. Met behulp van 3 infraroodcamera's en de Run3D software zijn we in staat om heel nauwkeurige en betrouwbare informatie over de loopbeweging te verzamelen en in een overzichtelijk rapport te overleggen. (Een voorbeeld rapportage vind je hier...)

De resultaten worden vergeleken met een database van niet-geblesseerde hardlopers om het blessurerisico van een persoon te beoordelen en de biomechanische efficiëntie en prestaties te beoordelen. Run3D is ontwikkeld door wetenschappers van de Universiteit van Oxford (zie ook www.run3d.co.uk).

Een blessure? Een analyse? Een inspanningstest? Meer weten? Vragen?

Wij zijn u graag van dienst
Neem contact op >>>