06-25302021    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Run3d analyse

De diagnose van een hardloopblessure lijkt meestal niet ingewikkeld. De kortdurende behandeling om het probleem op te lossen, vaak ook niet. Lokale behandeling en het doseren van de belasting leidt vaak tot herstel.

Echter, het met succes behandelen van hardloopblessures voor langdurige resultaten vereist dat de oorzaak van de blessure(s) wordt achterhaald. En dat is vaak wat ingewikkelder. De oorzaak van een blessure staat maar zelden op zichzelf. Er is een scala van factoren die bekeken moeten worden om tot een goede analyse te komen. Trainingsbelasting, schoeisel, blessureverleden etc. Ook de looptechniek is een belangrijke factor waarom hardlopers steeds opnieuw klachten krijgen.

3d analyse hardloopfysioLooptechniek is deels aangeboren, maar kan uiteraard ook ontwikkeld en getraind worden. Bepaalde factoren binnen looptechniek geven een hoger risico op blessures. Een echte 3D loopanalyse is de manier om objectieve data en zeer nauwkeurige informatie te krijgen over de manier waarop jij loopt.

Dmv een Run3D-loopanalyse krijgen we de meest accurate beoordeling van de hardloopbeweging met een wetenschappelijke benadering. Met behulp van 3 infraroodcamera's en de Run3D software zijn we in staat om heel nauwkeurige en betrouwbare informatie over de loopbeweging te verzamelen en in een overzichtelijk rapport te overleggen. (Een voorbeeld rapportage vind je hier...)

De resultaten worden vergeleken met een database van niet-geblesseerde hardlopers om het blessurerisico van een persoon te beoordelen en de biomechanische efficiëntie en prestaties te beoordelen. Run3D is ontwikkeld door wetenschappers van de Universiteit van Oxford (zie ook www.run3d.co.uk).

Er zijn verschillende opties om een analyse te laten doen, deze vindt je op de pagina 'Overzicht analyses

Praktische gang van zaken:
Je maakt een afspraak door het sturen van een email. We nemen dan contact op met je en plannen de afspraak in de agenda. Het afnemen van de 3D bewegingsanalyse wordt gedaan door Daniel van Schaik, op de Synagogestraat 103 in Veenendaal. De andere onderzoeken of testen, en het doornemen van de rapportage etc wordt gedaan door Ronald Dercksen. Dit proberen we te plannen binnen 1 afspraak, op 1 locatie. Maar als de agenda dat niet toelaat, kan het zijn dat deze afspraken losgekoppeld moeten worden en dat je dus 2 afspraken maakt.

Een blessure? Een 3D analyse? Meer weten? Vragen?

Wij zijn u graag van dienst
Neem contact op >>>